Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euronews: Περιορίζεται σταδιακά ο χρόνος τουριστικής ανάκαμψης σε πόλεις που έχουν δεχθεί τρομοκρατικό πλήγμα

Euronews: Περιορίζεται σταδιακά ο χρόνος τουριστικής ανάκαμψης σε πόλεις που έχουν δεχθεί τρομοκρατικό πλήγμα
Μετά τις επιθέσεις τους Δίδυμους Πύργους στις 9 Σεπτεμβρίου 2001, οι ξενοδοχειακές κρατήσεις στη Νέα Υόρκη χρειάστηκαν 34 μήνες για να ανακάμψουν
Στον σημερινό κόσμο των τρομοκρατικών επιθέσεων σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, ο χρόνος που χρειάζεται μια πόλη που έχει δεχθεί τρομοκρατικό πλήγμα για να ανακάμψει τουριστικά περιορίζεται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι άνθρωποι φαίνεται πως μαθαίνουν να ζουν με τον τρομοκρατικό κίνδυνο και συνεχίζουν τη ζωή και τα ταξείδια τους.
Αυτό αναφέρει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews, επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα πόσος χρόνος χρειάζεται για τους τουρίστες να επιστρέψουν σε ένα μέρος το οποίο έχει δεχθεί τρομοκρατική επίθεση.
Όπως επισημαίνει, μετά τις επιθέσεις τους Δίδυμους Πύργους στις 9 Σεπτεμβρίου 2001, οι ξενοδοχειακές κρατήσεις στη Νέα Υόρκη χρειάστηκαν 34 μήνες για να επιστρέψουν στο επίπεδό τους προ των επιθέσεων.
Όμως, στη Μαδρίτη χρειάστηκαν μόλις ένα έτος για να ανακάμψουν, μετά τις επιθέσεις στο σιδηροδρομικό σταθμό Atocha το 2004.
Αργότερα στο Λονδίνο, οι ξενοδοχιακές κρατήσεις χρειάστηκαν μόνον ένα εννεάμηνο για να ανακάμψουν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005.
Στον απόηχο των φρικτών τρομοκρατικών επιθέσεων των Βρυξελλών, το Euronews αναφέρει ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση του Ιανουαρίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη (Μπλέ Τζαμί) στην οποία σκοτώθηκαν μεταξύ άλλων 12 Γερμανοί τουρίστες, ο γερμανικός όμιλος ταξειδίων TUI κατέγραψε 40% μείωση στις κρατήσεις θερινών διακοπών στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ταξειδίων Thomas Cook, για τους ίδιους λόγους οι Βρετανοί αποφεύγουν συστηματικά την Τουρκία ως θερινό προορισμό, προτιμώντας να επισκεφτούν την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Κούβα.
Η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας αναμένεται να παρουσιάσει απώλεια εσόδων 10,7 δισ. ευρώ το 2015, λόγω των ανησυχιών ασφαλείας των τουριστών διεθνώς, αλλά και λόγω καθολικής μείωσης τουριστών από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των ισχυρών πολιτικο-στρατιωτικών προστριβών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στη Συρία.
Το Euronews αναφέρει εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι ξενοδόχοι στο Παρίσι απώλεσαν έσοδα 270 εκατ. ευρώ μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.
Ο επικεφαλής του ομίλου Accor, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού ομίλου, είχε εκτιμήσει πριν τις επιθέσεις των Βρυξελλών, ότι η αρνητική επίδραση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι στα έσοδα των ξενοδοχείων της πόλης δεν θα κρατούσε περισσότερο από 3-4 μήνες.
Όμως τώρα, ουδείς γνωρίζει πότε οι τουρίστες θα επιστρέψουν μαζικά στο Παρίσι μετά απ' όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες.
Οι τουρίστες που προέρχονται από τις πλουσιότερες χώρες - οι οποίοι τείνουν να ξοδεύουν τα περισσότερα κατά μέσο όρο - φαίνεται πως είναι αυτοί που τρομάζουν ευκολότερα από ζητήματα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης