Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry: Επιδοκιμάζουμε τον ανθρωπισμό και τη γενναιοδωρία των Ελλήνων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες

Kerry: Επιδοκιμάζουμε τον ανθρωπισμό και τη γενναιοδωρία των Ελλήνων απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες
«Ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα βοηθά να διασφαλιστούν τα σύνορα της Ευρώπης και να αποτραπεί η λαθραία είσοδος στο Αιγαίο Πέλαγος», υποστήριξε ο John Kerry
Το δικό του μήνυμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλε στον ελληνικό λαό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry.
Ειδικότερα, ο αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις ισχυρές διμερείς σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ, εξήρε τη στάση των Ελλήνων στο προσφυγικό, ενώ υπογράμμισε τον σπουδαίο ρόλο της χώρας, ως μέλους του ΝΑΤΟ.
«Το περασμένο Φθινόπωρο είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αθήνα και να επαναβεβαιώσω την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ και την ακλόνητη δέσμευση στον μακροχρόνιο συνεταιρισμό μας», ανέφερε, συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, ενώ προσέθεσε πως «τα έθνη μας {Ελλάδα, ΗΠΑ} ενώνονται με μία ισχυρή πίστη στη δημοκρατία και την ελευθερία, που αρθρώθηκαν αρχικά στις αγορές της Αρχαίας Ελλάδας και χρησίμευσαν ως έμπνευση στους πατέρες ιδρυτές της Αμερικής».
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε πως οι δύο χώρες εργάζονται από κοινού για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, του εμπορίου και των επενδύσεων και την διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα διατηρούν ισχυρούς διμερείς στρατιωτικούς δεσμούς.
Ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα βοηθά να διασφαλιστούν τα σύνορα της Ευρώπης και να αποτραπεί η λαθραία είσοδος στο Αιγαίο Πέλαγος.
Είμαστε επίσης ευγνώμονες για τις προσπάθειες της Ελλάδας στον συνασπισμό εναντίον του ISIL {Ισλαμικού Κράτος}, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».
Τέλος, ο John Kerry χαιρέτισε τη στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Πιο συγκεκριμένα είπε: «Επιδοκιμάζουμε το ανθρωπιστικό πνεύμα του ελληνικού λαού που συνεχίζει να ανταποκρίνεται με γενναιοδωρία και συμπόνια στον πρωτοφανή αριθμό μεταναστών και προσφύγων που φεύγουν για να γλυτώσουν διωγμούς, συγκρούσεις, αλλά και την οικονομική δυσπραγία».
«Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται αλληλέγγυες με την Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς αντιμετωπίζουμε από κοινού αυτή την ιστορικών διαστάσεων πρόκληση», κατέληξε ο αμερικανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης