Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Δύο συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες στη Γερμανία

Deutsche Welle: Δύο συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες στη Γερμανία
Έναν Γερμανό υπήκοο και έναν Μαροκινό, που φέρονται να έχουν κάποια σχέση με τον έναν εκ των αδελφών Bakraoui, ερευνούν οι γερμανικές αρχές
Η αστυνομία στη Γερμανία συνέλαβε δύο υπόπτους με πιθανές διασυνδέσεις με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, εκ των οποίων ο ένας, μάλιστα, είχε ύποπτα μηνύματα στο τηλέφωνό του, τα οποία έχουν αποσταλεί την ώρα των επιθέσεων.
Όπως μεταδίδει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Welle, επικαλούμενο πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, έχει συλληφθεί ύποπτος του οποίου το μικρό όνομα είναι Samir, και είνι γνωστό μέλος τοπικής ομάδας Σαλαφιστών (ακραίων ισλαμιστών) στο Ντίσελντόρφ.
Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται κα΄τα πληροφορίες να συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στα μέσα του 2015 στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και να απελάθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπως ο ένας εκ των αδελφών Bakraoui που εμπλέκονται στις επιθέσεις των Βρυξελλών, ερευνάται το κατά πόσο συνδέεται άμεσα με τους αδελφούς Bakraoui.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ επιβεβαίωσε τη σύλληψη αλλά υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν στοιχέια προς το παρόν που να αποδεικνύουν ότι εμπλέκεται σε κάποιου είδους επιθετική ενέργεια».
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε και έναν 28χρονο Μαροκινό στην πόλη Γκίσεν, βόρεια της Φρανκφούρτης, μετά από τυχαία έρευνα σε σταθμού τρένου καθώς έλεγξε τα στοιχεία του και όπως μεταδίδουν τουλάχιστον τα γερμανικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε ότι του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην ζώνη Σένγκεν.
Μετά από έρευνα βρέθηκαν δύο ύποπτα, κατά τις γερμανικές αρχές, μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο από την ημέρα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες.
Το πρώτο φέρεται να έχει αναφορα΄στον Khalid el Bakraoui, το ένα από τα δύο αδέλφια που φέρονται να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στη βελγική πρωτέυουσα και το δεύτερο περιέχει μόνο τη λέξη «τέλος» στα γαλλικά και έχει αποσταλεί στις 9 και 8 πρώτα λεπτά το πρωί, δηλαδή τρία λεπτά πριν από την έκρηξη στο μετρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης