Διεθνή

Η… μιζέρια της στερλίνας δεν έχει τέλος – Καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως το 2016

Η… μιζέρια της στερλίνας δεν έχει τέλος – Καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως το 2016
Το Brexit θα συνεχίσει να επηρεάζει τα οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με την τράπεζα Toronto Dominion
Το βρετανικό νόμισμα θα συνεχίσει να καταγράφει απώλειες, τις μεγαλύτερες μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων, και πέραν της ημέρας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα Brexit.
Η στερλίνα έχει ήδη υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 2% έναντι της ομάδας των 10 μεγαλύτερων νομισμάτων μέχρι τώρα το 2016, ενώ εκτιμάται ότι θα σημειώσει περαιτέρω πτώση έναντι του καθενός από αυτά μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέκταση των απωλειών για το βρετανικό νόμισμα και πέραν της 23ης Ιουνίου, όταν ο βρετανικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει και να αποφασίσει για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν περαιτέρω πτώση της στερλίνας


«Είμαστε σε μια κατάσταση όπου ο κίνδυνος Brexit θα κυριαρχήσει στις αγορές», σημειώνει o Ned Rumpeltin, αναλυτής της τράπεζας Toronto Dominion στο Λονδίνο και προσθέτει ότι αν και τα οικονομικά στοιχεία υποδεικνύουν μια βελτίωση, «αυτό που κυριαρχεί σε όλα τα πρωτοσέλιδα είναι ο κίνδυνος του δημοψηφίσματος».
Μακροπρόθεσμα, σημειώνει, η στερλίνα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες.
Οι ανησυχίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ έχουν επιδράσει αρνητικά στο βρετανικό νόμισμα φέτος, το οποίο χθες, Πέμπτη, υποχώρησε κα΄τα 4%, στο 1,41 δολάριο περίπου.
Σημειώνεται ότι οι αγορές μετοχών και ομολόγων παραμένουν κλειστές, λόγω του Πάσχα, από τις 25 έως και τις 28 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης