Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ετήσιος φόρος 1.000 στερλίνες στις βρετανικές επιχειρήσεις για κάθε υπάλληλό τους που προέρχεται εκτός Ε.Ε.

BBC: Ετήσιος φόρος 1.000 στερλίνες στις βρετανικές επιχειρήσεις για κάθε υπάλληλό τους που προέρχεται εκτός Ε.Ε.
Ο ελάχιστος μισθός για τους «έμπειρους» εργαζομένους που προέρχονται εκτός Ε.Ε. αυξάνεται σε 30 χιλ. στερλίνες
Ετήσιο φόρο 1.000 στερλίνων (περίπου 1,265 ευρώ) θα πρέπει να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο του 2017 για κάθε εργαζόμενο που απασχολούν ο οποίος προέρχεται από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο ελάχιστος μισθός για τους «έμπειρους» εργαζομένους αυτής της κατηγορίας αυξάνεται σε 30 χιλ. στερλίνες, αν και ο βασικός μισθός παραμένει στις 20.800 στερλίνες.
Αυτά αναφέρει σε ρεπορτάζ του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, σύμφωνα με το οποίο το νέο μέτρο επιβάλλεται από το υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν σχετικής εισήγησης της ανεξάρτητης Συμβουλευτικής Επιτροπής Μετανάστευσης (Migration Advisory Committee).
Το νέο μέτρο αποτελεί μέρος μιας σειράς αλλαγών που θα ισχύσουν για τους εκτός Ε.Ε. εργαζόμενους στη Βρετανία.
Πάντως, η βρετανική Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI) προειδοποίησε, ότι ο νέος φόρος ίσως περιορίσει την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε ταλαντούχους επαγγελματίες που προέρχονται εκτός της Ε.Ε..
Η CBI σχολίασε, ότι οι κατηρτισμένοι μετανάστες ωφελούν τη βρετανική οικονομία, περιορίζοντας το έλλειμμα δεξιοτήτων της, αλλά και υποστηρίζοντας τις διεθνείς πωλήσεις των βρετανικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μετανάστευσης, James Brokenshire, η Επιτροπή συμβούλευσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει το μέτρο της επιβολής του νέου φόρου, ώστε να προσφέρει κίνητρα στους εργοδότες να μειώσουν την εξάρτησή τους από μετανάστες εργαζόμενους και να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη μετεκπαίδευση και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των Βρετανών εργαζόμένων τους.
Ο φόρος των 1.000 στερλίνων θα επιβάλεται ετησίως ανά πιστοποιητικό αναδοχής-πρόσληψης (certificate of sponsorship), αν και θα ισχύσει μειωμένος φόρος 364 στερλίνων για «μικρούς και φιλανθρωπικούς αναδόχους».
Απαλλαγή από το φόρο θα ισχύσει για θέσεις εργασίας που απαιτούν την κατοχή διδακτορικού διπλώματος (PhD), καθώς και για φοιτητές που μετατρέπουν τη φοιτητική τους βίζα Tier-4 σε βίζα Tier-2.
Το 2014 αφίχθησαν στη Βρετανία 151 χιλιάδες κατηρτισμένοι εργαζόμενοι εκτός Ε.Ε., μαζί με τις οικογένειές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης