Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στο πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων και πλατφορμών στις ΗΠΑ - Αμετάβλητο (+0,05%) το Brent

Ανάμεικτες τάσεις στο πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων και πλατφορμών στις ΗΠΑ - Αμετάβλητο (+0,05%) το Brent
Το πετρέλαιο διεθνούς αναφοράς Brent παρουσιάζει άνοδο 1,94% από την αρχή του νέου έτους
Ανάμεικτες τάσεις κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, καταφέρνοντας να περιορίσουν μεγάλο μέρος των αρχικών ημερήσιων απωλειών τους μετά τη συσσώρευση μεγάλων αποθεμάτων «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοπηγών Baker Hughes, ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου σε λειτουργία στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 15 την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι χαμηλές τιμές πετρελαίου συνεχίζουν να ωθούν προσωρινά εκτός αγοράς τους παραγωγούς με υψηλότερο κόστος παραγωγής.
Στις απώλειες του πετρελαίου συνέβαλε και η ενίσχυση του αμερικανικού έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος μέχρι τα 1,114 δολάρια ΗΠΑ, που καθιστά το πετρέλαιο και μια σειρά από εμπορευματικά αγαθά - που διαπραγματεύονται σχεδόν αποκλειστικά σε δολάρια - ακριβότερα για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, όπως το ευρώ.
Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι φωνές στις ΗΠΑ που κάνουν λόγο για συσσώρευση τεράστιου όγκου πετρελαϊκών παραγώγων και αποσταγμάτων στη χώρα - όπως το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ - καθώς ούτε σε αυτές τις κατηγορίες έχει υποχωρήσει επαρκώς η παραγωγή.
Τελικά, η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου παρέμεινε οριακά αμετάβλητη (+0,05%) για να διαμορφωθεί στα 40,49 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας άνοδο 1,94% από την αρχή του νέου έτους.
Υποχώρηση 0,53% ή 21 σεντς κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να περιοριστεί σε 39,58 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας πτώση 1,42% από την αρχή του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης