Διεθνή

Νέες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος για επιθέσεις στην Ευρώπη - Στο στόχαστρο τα αεροδρόμια του Λονδίνου

Νέες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος για επιθέσεις στην Ευρώπη - Στο στόχαστρο τα αεροδρόμια του Λονδίνου
Οι τζιχαντιστές καλούν τους οπαδούς τους σε ιερό πόλεμο κατά της Δύσης μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά της Δύσης καλεί το Ισλαμικό Κράτος τους οπαδούς του μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
«Αδέρφια εξεγερθείτε και διεκδικείστε τη νίκη σας» λένε οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στο βίντεο που έχει τίτλο «η εξορία του Ισλάμ και οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες».
Εξάλλου, μέσω του βίντεο αναλαμβάνουν την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης και αναφέρουν ότι το Βέλγιο είναι μέρος ενός «συνασπισμού σταυροφόρων» που μάχεται κατά των μουσουλμάνων μαχητών.
«Τα αεροσκάφη των σταυροφόρων, περιλαμβανομένου του Βελγίου, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν μουσουλμάνους στο Ιράκ και στο Λεβάντε νύχτα και μέρα», αναφέρεται στο βίντεο, όπου παρουσιάζονται και πλάνα από την εκπαίδευση Βέλγων τζιχαντιστών.
«Κάθε μουσουλμάνος ξέρει ότι ο ιερός πόλεμος εναντίον απίστων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ισλάμ και αυτοί που διαβάζουν ιστορία το ξέρουν», σημειώνουν στο βίντεο.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σε άλλο βίντεο δυο Βρετανοί μέλη του Ισλαμικού Στρατού απειλούν με επιθέσεις στα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick του Λονδίνου, αλλά και κατά της Downing Street.
Μάλιστα, οι δύο άνδρες μιλούν στο βίντεο για «ικανοποίηση» που τους προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι δυο άνδρες είναι τζιχαντιστές και η καταγραφή του βίντεο έγινε στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης