Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετη η πλειονότητα των Νεοζηλανδών με την αλλαγή της σημαίας τους στο δημοψήφισμα – Το 57% επιθυμεί διατήρησή της

Αντίθετη η πλειονότητα των Νεοζηλανδών με την αλλαγή της σημαίας τους  στο δημοψήφισμα  – Το 57% επιθυμεί διατήρησή της
Στο 43% όσοι επιθυμούν αλλαγή της σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος
Οι Νεοζηλανδοί φαίνεται να απορρίπτουν την αλλαγή της σημαίας της χώρας τους, ψηφίζοντας υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ταχυδρομικού δημοψηφίσματος, το 57% των Νεοζηλανδών προτιμά την υφιστάμενη σημαία έναντι του 43% που επιθυμεί αλλαγή της, όπως ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, η Εκλογική Επιτροπή στο Ουέλιγκτον.
Το δημοψήφισμα έγινε από τον πρωθυπουργό της χώρας, John Key, ο οποίος επισήμανε ότι η αποικιακή εποχή της Νέας Ζηλανδίας έχει περάσει και ότι χρειάζεται μια διαφορετική σημαία που να μην ομοιάζει με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας.
Η υφιστάμενη σημαία εισήχθη το 1902, 62 χρόνια μετά τη Συνθήκη του Γουαϊτάνγκι, που ένωση τη Νέα Ζηλανδία με την Βρετανική Αυτοκρατορία.
Η Νέα Ζηλανδία έπαψε να αποτελεί βρετανική αποικία το 1907.
Ενώ πολλοί Νεοζηλανδοί ήταν ανοικτοί στο ενδεχόμενο μιας αλλαγής της σημαίας, ωστόσο οι κριτικοί της σημείωναν ότι η εναλλακτική έφερνε περισσότερο σε «πετσέτα για το τσάι».



Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί έκπληξη, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων επιθυμούσαν διατήρηση της υφιστάμενης σημαίας, με τους μεγαλύτερους υποστηρικτές να είναι οι πιο νέοι Νεοζηλανδοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης