Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πως απεφεύχθη ακόμη μεγαλύτερο μακελειό στις Βρυξέλλες εξαιτίας ενός λάθους από εταιρεία ταξί

Reuters: Πως απεφεύχθη ακόμη μεγαλύτερο μακελειό στις Βρυξέλλες εξαιτίας ενός λάθους από εταιρεία ταξί
Οι δράστες άφησαν πίσω τους ακόμη μία βόμβα, επειδή δεν χωρούσε στο ταξί που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο
Ένα μπέρδεμα με μία εταιρεία ταξί στις Βρυξέλλες μπορεί να περιόρισε την έκταση της τραγωδίας στο αεροδρόμιο της πόλης την Τρίτη 22 Μαρτίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα DH του Βελγίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι η εταιρεία έστειλε ένα μικρότερο αυτοκίνητο από ότι ζητήθηκε για να παραλάβει τους βομβιστές από το σπίτι που διέμενα, προκειμένου να μεταβούν στο αεροδρόμιο.
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η DH γράφει ότι δήλωσε ο Ibrahim El Bakraoui και οι δύο άλλοι άνδρες που φέρονται ως οι κύριοι ύποπτοι για την επίθεση είχαν ζητήσει ένα minivan να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο Zaventem, μαζί με τις αποσκευές τους, νωρίς την Τρίτη το πρωί από ένα διαμέρισμα στα βόρεια της πόλης.
Όταν ο οδηγός εμφανίστηκε με το ταξί του, οι τρεις άνδρες διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να χωρέσουν και τους 4 ταξιδιωτικούς σάκους τους μέσα στο πορτ-μπαγκάζ.
Οπότε αναγκάστηκαν και άφησαν τον έναν πίσω.
Δύο άνδρες ανατινάχθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου και ο τρίτος έτρεξε μακριά, αφήνοντας πίσω του το μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο κατέστρεψαν αργότερα οι υπηρεσίες ασφαλείας με ελεγχόμενη έκρηξη.
Αφού ο οδηγός ταξί κάλεσε την αστυνομία και είπε την ιστορία, οι αρχές βρήκαν μια μεγάλη βόμβα με καρφιά σε διαμέρισμα της περιοχής Schaerbeek και την απενεργοποίησαν.
Η αστυνομία δεν προέβη σε σχολιασμό του ρεπορτάζ.
«Τι θα συνέβαινε αν όλοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν στο Schaerbeek είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο Zaventem;», αναρωτιέται η DH.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης