Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παπαδημούλης: Επιτυχείς έως τώρα οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις - Ζητά επιτάχυνση της αξιολόγησης

Παπαδημούλης: Επιτυχείς έως τώρα οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις - Ζητά επιτάχυνση της αξιολόγησης
Ο Παπαδημούλης ζητάει από τους πιστωτές την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης
Τεράστιες προσπάθειες για την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων υπό ασφυκτικές προθεσμίες έχει καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Ιούλιο 2015.
Αυτό εκτιμά σε άρθρο του στον ιστότοπο γνώμης Project Syndicate με τίτλο «Η επιτυχία των ελληνικών δομικών μεταρρυθμίσεων» ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας από τους πιστωτές την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, ούτως ώστε η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την υψηλότατη ανεργία και την ανόρθωση της οικονομίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει αμφιλεγόμενες - επηρεάζοντας τους πλέον ευαίσθητους τομείς της οικονομίας - την ίδια στιγμή έχουν υπάρξει και επιτυχημένες.
Εν μέσω έντονης εσωτερικής αντιπολίτευσης και μιας παγιωμένης αντίληψης κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, η κυβέρνηση πραγματοποιεί όλες τις μεταρρυθμίσεις που της ζητήθηκαν, πάντα σύμφωνα με τον Παπαδημούλη.
Ο ίδιος επισημαίνει τους τομείς στους οποίους έχουν ζητηθεί μεταρρυθμίσεις, ενώ κάνει και αναφορά στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θεωρώντας ότι ο εγχώριος χρηματο-πιστωτικός τομέας «είναι πλέον ένας από τους περισσότερο σταθερούς στην ευρωζώνη».
Ο Παπαδημούλης αναγνωρίζει, ότι η εν εξελίξει αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει αποτελέσει ένα από τα περισσότερο θερμά «μέτωπα» αντιπαράθεσης, αναφέροντας τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και στη φορολογία.
Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση δέχεται έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «ιδιαίτερα από εκείνα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, που ευθύνονται που οδηγήθηκε στην καταστροφή».
Για τον Παπαδημούλη, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης