Διεθνή

Boris Johnson (δήμαρχος Λονδίνου): Η οικονομική βιομηχανία του Λονδίνου θα ανθήσει εκτός Ε.Ε.

Boris Johnson (δήμαρχος Λονδίνου): Η οικονομική βιομηχανία του Λονδίνου θα ανθήσει εκτός Ε.Ε.
Η υποστήριξη για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. είναι μικρή μεταξύ των επιχειρηματιών, υποστήριξε ο δήμαρχος του Λονδίνου
Ισχυρή άνθηση της οικονομικής βιομηχανίας του Λονδίνου βλέπει ο δήμαρχος της πόλης, Boris Johnson, σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2015.
Επικαλούμενος συζητήσεις που είχε με τραπεζικούς αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει, ο Boris Johnson υποστήριξε ότι η στήριξη για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. είναι μικρή μεταξύ των επιχειρηματιών.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, τραπεζικοί αξιωματούχοι σε συζητήσεις που είχε μαζί τους, αναφέρουν ότι δεν νομίζουν ότι θα υποστεί ζημία η θέση του Λονδίνου ως ηγετικού χρηματοοικονομικού κέντρου.
«Νομίζω ότι το City θα συνεχίσει να ανθεί εκτός Ε.Ε. και μάλιστα ισχυρά», τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου και πρόσθεσε ότι «η κρίσιμη μάζα είναι εδώ στο Λονδίνο για μια σειρά από λόγους που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης