Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες μπορεί να δώσουν ώθηση στον Donald Trump

CNBC: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες μπορεί να δώσουν ώθηση στον Donald Trump
Η αντιμεταναστευτική ρητορική του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και η πρότασή του να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ για όλους τους Μουσουλμάνους του δίνουν «πόντους» στην παρούσα συγκυρία
Στην επισήμανση ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες την Τρίτη 22 Μαρτίου θα επαναφέρουν στο προσκήνιο της προεκλογικής ατζέντας στις ΗΠΑ την απειλή της τρομοκρατίας, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει μία ώθηση στον υποψήφιο για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Donald Trump, προχωράει το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Μάλιστα, το δίκτυο επισημαίνει ότι καθώς οι ψηφοφόροι στις πολιτείες της Αριζόνα και της Γιούτα βρίσκονται σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου στις κάλπες για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, το θέμα των χτυπημάτων στις Βρυξέλλες, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το Μετρό της πόλης, κυριαρχεί στην ειδησεογραφία.
Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν 3 μήνες μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άτομα, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη και στις δύο περιπτώσεις.
Ο Trump, που έχει στηρίξει την εκστρατεία του στην καταπολέμηση της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένης της πρότασής του για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους Μουσουλμάνους, αμέσως «πιάστηκε» από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
«Θα σας πω το εξής.
Μιλάω πολύ καιρό για αυτό και κοιτάξτε τις Βρυξέλλες», είπε ο Trump στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Οι Βρυξέλλες ήταν μία όμορφη πόλη, ένα υπέροχο μέρος με μηδενική εγκληματικότητα.
Και τώρα είναι μία κατεστραμμένη πόλη.
Είναι μία απόλυτη καταστροφή και πρέπει να προσέχουμε πολύ εδώ στις ΗΠΑ, πρέπει να προσέχουμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση ως προς το σε ποιους επιτρέπουμε νε μπαίνουν στη χώρα μας».
Μιλώντας στο NBC, ο Trump είπε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ρίξει στη θάλασσα τον Salah Abdeslam, το διοργανωτή των επιθέσεων στο Παρίσι, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Ο Trump είπε επίσης ότι εάν οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες συνέβαιναν στις ΗΠΑ «θα έκλεινε τα σύνορα».
Ο κύριος αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο γερουσιαστής του Τέξας Ted Cruz, επίσης αντέδρασε έντονα στις επιθέσεις, αλλά δεν ακολούθησε την επιθετική ρητορική του Trump, εστιάζοντας περισσότερο στο να ασκήσει κριτική στον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama.
«Το ριζοσπαστικό Ισλάμ βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μας.
Για περισσότερα από 7 χρόνια έχουμε έναν πρόεδρο που αρνείται να αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα», είπε ο Cruz σε δήλωσή του στο Facebook.
Και συνέχισε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούμε ποτέ να ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε αυτό το κακό, όσο αρνούμαστε ακόμη και να το ονοματίσουμε.
Αυτό τελειώνει στις 20 Ιανουαρίου 2017, όταν θα ορκιστώ ως πρόεδρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης