Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ban Ki-moon (ΟΗΕ): Βέλγιο και Ε.Ε. θα συνεχίσουν να αντιδρούν στο μίσος και στη βία, των οποίων έγιναν θύματα

Ban Ki-moon (ΟΗΕ): Βέλγιο και Ε.Ε. θα συνεχίσουν να αντιδρούν στο μίσος και στη βία, των οποίων έγιναν θύματα
Tο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με ομόφωνη απόφασή του, ανακοίνωσε ότι καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Για «στυγερές επιθέσεις οι οποίες έπληξαν την καρδιά του Βελγίου και το κέντρο της Ε.Ε.», έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, Stephane Dujarric, δήλωσε ότι «ο κ. Ki-moon εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου».
«Είμαι βέβαιος», σημείωσε, «ότι το Βέλγιο και η Ε.Ε. θα συνεχίσουν να αντιδρούν στο μίσος και στη βία, των οποίων έγιναν θύματα σήμερα, με μια ειλικρινή και διαρκή δέσμευση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης»
Παράλληλα, το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με ομόφωνη απόφασή του, ανακοίνωσε ότι «καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο» τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 34 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 200 και πλέον.
Ακόμη, «εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Βέλγιο, στον αγώνα του εναντίον της τρομοκρατίας», ενώ η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογραμμίζει και την «ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες στην περιοχή και σε διεθνές επίπεδο για να καταβληθεί η τρομοκρατία και ο βίαιος εξτρεμισμός, που μπορεί να οδηγήσει στην τρομοκρατία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Moans Lykketoft, καταδίκασε και αυτός τις τρομοκρατικές επιθέσεις, εκφράζοντας τον «αποτροπιασμό του».
«Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους», υπογράμμισε ο Lykketoft σε ανακοίνωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης