Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pittella (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές): Επιβεβλημένη η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη

tags :
Pittella (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές): Επιβεβλημένη η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη
Απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας
Στην ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Gianni Pittella.
Μάλιστα, στάθηκε και στην επιβεβλημένη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Gianni Pittella προχώρησε σε δηλώσεις, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Στις επαφές τους οι δύο άνδρες συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, και τις τραγικές συνέπειες με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.
Ο κ. Pittella τόνισε ότι επιβάλλεται η ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών Ασφαλείας των χωρών της Ε.Ε., με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας.
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών εξέφρασε εκ μέρους της ομάδας του στο Ευρωκοινοβούλιο την στήριξη του στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι επιθυμία τους είναι η επίτευξη λύσης και η επανένωση της νήσου.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος, αλλά υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω».
Τέλος, υπογράμμισε ότι ενθαρρύνει και τις δύο κοινότητες «να φτάσουν σε λύση, που θα είναι μια ιστορική στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης