Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Η Ευρώπη χρειάζεται μία ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας, πρέπει να φτάσουμε μέχρι τέλους

tags :
Renzi: Η Ευρώπη χρειάζεται μία ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας, πρέπει να φτάσουμε μέχρι τέλους
Όσοι αυταπατώνται και προτείνουν να κλείσουμε τα σύνορα δεν καταλαβαίνουν ότι οι εχθροί βρίσκονται ήδη μέσα στις πόλεις μας
Την επισήμανση ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας έκανε ο ιταλός πρωθυπουργός, Mateo Renzi, σε δηλώσεις του με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Βρυξέλλες σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου.
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Renzi υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, χρειάζεται μια ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας.
Οι συζητήσεις και οι πρώτες διαφορές σχετικά με την κοινή ασφάλεια ξεκίνησαν το 1954».
Συνεχίζοντας, ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε εσωτερικό επίπεδο», ενώ εξήγησε ότι «όσοι σήμερα προσφέρουν θαυματουργές, δήθεν, λύσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση αυτή πρόκειται να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα.
Όσοι αυταπατώνται και προτείνουν να κλείσουμε τα σύνορα δεν καταλαβαίνουν ότι οι εχθροί βρίσκονται ήδη μέσα στις πόλεις μας», σημείωσε ο Mateo Renzi.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «χρειάζεται μια αντίδραση η οποία να μετατραπεί σε σχέδιο και να μπορέσει έτσι να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει τον ισλαμικό εξτρεμισμό και την σειρά αυτή θανάτων, αποτέλεσμα αλλοφροσύνης».
Τέλος, ο ιταλός πρωθυπουργός προέτρεψε όλους να αναγνωρίσουν ότι «η απειλή είναι παγκόσμια, αλλά οι εκτελεστές βρίσκονται σε κάθε χώρα μεμονωμένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης