Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (ΕΕ): Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη - Είμαστε αλληλέγγυοι

Mogherini (ΕΕ): Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη - Είμαστε αλληλέγγυοι
Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η F. Mogherini 
«Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη», ανέφερε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωση για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Federica Mogherini, στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα.
Η ίδια, μιλώντας από το Αμάν, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, επισήμανε ότι «είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη, καθώς η Ευρώπη και η πρωτεύουσά της βιώνουν τον ίδιο πόνο που αυτή η περιοχή {η Μέση Ανατολή} βιώνει και βιώνει εκ νέου καθημερινά».
«Είμαστε αλληλέγγυοι όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην οδύνη των θυμάτων, αλλά επίσης σε ό,τι αφορά στον τρόπο αντίδρασης σε αυτού του είδους τις ενέργειες και την πρόληψη συνολικά κατά της ριζοσπαστικοποίησης και της βίας» επισήμανε η Mogherini, η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
«Θα σταματήσω εδώ. Το καταλαβαίνετε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα…», είπε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Nasser Judeh, προσπάθησε να δώσει κουράγιο στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και την πήρε αγκαλιά, προτού αποχωρήσουν από την αίθουσα, ολοκληρώνοντας πρόωρα τη συνέντευξη Τύπου.
Επιπλέον, ο ιορδανός υπουργός καταδίκασε «κατηγορηματικά» τις «εγκληματικές και τρομοκρατικές» επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης