Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ενωμένοι ενάντια στον τρόμο - Πλήρης αλληλεγγύη στους κατοίκους των Βρυξελλών

Κομισιόν: Ενωμένοι ενάντια στον τρόμο - Πλήρης αλληλεγγύη στους κατοίκους των Βρυξελλών
«Είμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι όπως επιβάλλει η κατάσταση», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς για την κατάσταση στην Κομισιόν μετά τις επιθέσεις
Είμαστε ενωμένοι ενάντια στον τρόμο, σε πλήρη αλληλεγγύη με τους κατοίκους των Βρυξελλών, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών.
Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειές των θυμάτων και σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, είναι σε επικοινωνία με τις αρχές του Βελγίου.
Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα των επιθέσεων και τις οικογένειες και τους φίλους τους και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις βελγικές αρχές και σε αυτό το σημείο το κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια όλων στις Βρυξέλλες όπως και του προσωπικού μας και των εγκαταστάσεων μας.
»Δεν είναι η ώρα για δηλώσεις, παραμένουμε ήρεμοι και νηφάλιοι όπως επιβάλει η κατάσταση.
»Ο πρόεδρος Juncker μαζί με την αντιπρόεδρο Γκεοργκίεβα βρίσκονται από νωρίς στο κτήριο της Επιτροπής και συντονίζουν από κοινού με το προσωπικό ασφάλειας.
»Στο κτήριο βρίσκεται και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
»Ο πρόεδρος Juncker μίλησε σήμερα με τον pρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, τον υπουργό εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζανμπόν, τον pρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, τον Μάρτιν Σούλτς και την καγκελάριο Μέρκελ.
Το προσωπικό της Επιτροπής είναι ενήμερο και ενημερώνεται διαρκώς μέσω μηνυμάτων για την κατάσταση από την Επίτροπο Γκεοργκίεβα.
»Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση να ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας από κίτρινο στο πορτοκαλί.
»Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί πρέπει να παραμείνουν αποφασισμένοι στην πρωτεύουσα της ΕΕ και να είμαστε ενωμένοι ενάντια στον τρόμο σε πλήρη αλληλεγγύη με τους κατοίκους των Βρυξελλών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης