Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλό 16 μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Μάρτιο του 2016 – Υποχώρησε στις 50,4 μονάδες

Γερμανία: Σε χαμηλό 16 μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Μάρτιο του 2016 – Υποχώρησε στις 50,4 μονάδες
Βελτίωση στις 55,5 μονάδες του PMI υπηρεσιών
Σε στερεό έδαφος ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του έτους ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία, σε αντίθεση με τη μεταποίηση που τα δείγματα για τον Μάρτιο είναι απογοητευτικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Markit, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό 16 μηνών, στις 50,4 μονάδες τον Μάρτιο του 2016 από τις 50,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, ενώ αντιθέτως ο δείκτης υπηρεσιών ανήλθε στις 55,5 μονάδες τον Μάρτιο από τις 55,3 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 50,8 μονάδες και στις 55 ο δείκτης υπηρεσιών.
Ο σύνθετος δείκτης PMI, που συνδυάζει τα στοιχεία μεταποίησης και υπηρεσιών, διατηρήθηκε σταθερός στις 54,1 μονάδες τον Μάρτιο, όπως και τον Φεβρουάριο, αν και τον Ιανουάριο είχε πιο ισχυρά αποτελέσματα, στις 54,5 μονάδες.
Ο οικονομολόγος της Markit, Oliver Kolodseike, προειδοποιεί ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ είναι πιθανόν να παραμείνει αδύναμη, σημειώνοντας ότι «φαίνεται ότι το momentum στη γερμανική οικονομία θα παραμείνει αδύναμο τους προσεχείς μήνες, καθώς η επιβράδυνση της ανάπτυξης των νέων παραγγελιών συνοδεύτηκε από την πιο αδύναμη αύξηση των ανεκτέλεστων εργασιών από το καλοκαίρι του περασμένου έτους.
»Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η υποτονική ζήτηση επηρεάζει πλέον και την αγορά εργασίας, καθώς ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας μειώθηκε σε σχεδόν χαμηλό ενός έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης