Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 1% στο πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τεχνικών λόγων - Στα 41,61 δολ. το Brent

Άνοδος 1% στο πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων στις ΗΠΑ και τεχνικών λόγων - Στα 41,61 δολ. το Brent
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Brent διακυμάνθηκε μεταξύ 40,48 και 41,88 δολαρίων ΗΠΑ
Άνοδο 1% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 μετά από μικρή μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στο τεράστιο κέντρο διανομής του Cushing στις ΗΠΑ, αλλά και για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με την επερχόμενη λήξη των προθεσμιακών συμβολαίων Απριλίου 2016 του αμερικανικού WTI.
Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, το περιθώριο ανόδου των τιμών του πετρελαίου είναι περιορισμένο λόγω των φόβων των επενδυτών, ότι η σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου στο τρέχον επίπεδό τους μετά από δίμηνη άνοδο κατά περίπου 50% δεν αποκλείεται να επαναφέρει στην αγορά παραγωγούς που προσωρινά εξήλθαν αυτής, λόγω κόστους.
Η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) του Λονδίνου πραγματοποίησε άνοδο 1,00% ή 41 σεντς, για να ανέλθει σε 41,61 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 4,78% από την αρχή του νέου έτους.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Brent διακυμάνθηκε μεταξύ 40,48 και 41,88 δολαρίων ΗΠΑ.
Κέρδη 1,19% ή 47 σεντς κατέγραψε η προθεσμιακή τιμή Απριλίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να διαμορφωθεί σε 39,91 δολάρια ανά βαρέλι, με κέρδη 1,71% από την αρχή του 2016.
Το WTI διακυμάνθηκε μεταξύ 38,61 και 40,30 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η διεθνής αγορά πετρελαίου φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, καθώς ενώ πανικοβάλλεται λόγω της υπερπαραγωγής «μαύρου χρυσού» - έχοντας οδηγήσει τις τιμές σε καθίζηση - δεν ικανοποιείται ούτε από την προοπτική ανόδου των τιμών, επειδή αναμένει περισσότερους παραγωγούς να επιστρέψουν στην αγορά, ιδιαίτερα από τον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου (για πηγάδια σε προσωρινή αναστολή παραγωγής).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης