Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, τούρκοι παρατηρητές κατέφθασαν στα ελληνικά νησιά

BBC: Σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, τούρκοι παρατηρητές κατέφθασαν στα ελληνικά νησιά
Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας έχει ως στόχο να περιορίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων 
Σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, τούρκοι παρατηρητές κατέφθασαν σήμερα, Δευτέρα, στα ελληνικά νησιά, αναφέρει το βρετανικό BBC, σε δημοσίευμά του.
Ειδικότερα, οι παρατηρητές από την Τουρκία κατέφθασαν στη Λέσβο και τη Χίο, για να επιτηρήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας που η τουρκική κυβέρνηση υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το BBC επισημαίνει ότι στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 50 χιλ. μετανάστες, ενώ συνεχώς καταγράφονται νέες αφίξεις.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής έχει ως στόχο να περιορίσει τις ροές των παραπάνω από 1 εκατ. παράτυπων μεταναστών που έχουν φτάσει από τον Ιανουάριο του 2015 στην ΕΕ, μέσω της Ελλάδας.
Η Ελλάδα καλείται, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού της, που επικαλείται το BBC, να διαβεί έναν ανηφορικό δρόμο, αυτόν της εφαρμογής της συμφωνίας.
Την ίδια ώρα, και ενώ η συμφωνία βρίσκεται σε ισχύ από χθες, Κυριακή, περισσότεροι από 1,6 χιλ. μετανάστες έφτασαν στις ελληνικές ακτές.
«Αν δεν υπάρξει περιορισμός των ροών, δεν θα είμαστε σε θέση να εκκενώσουμε τα νησιά με επιτυχία, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο δρόμος προς τη Γερμανία

Map locator

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης