Τελευταία Νέα
Διεθνή

Doll (Nuveen Asset Management): Ελπίζω ότι πετρέλαιο και μετοχές θα πάρουν σύντομα διαζύγιο

Doll (Nuveen Asset Management): Ελπίζω ότι πετρέλαιο και μετοχές θα πάρουν σύντομα διαζύγιο
Τα εταιρικά κέρδη θα βελτιωθούν με ανάκαμψη του πετρελαίου και αποδυνάμωση του δολαρίου 
Να υπάρξει… διαζύγιο μεταξύ των μετοχών και του πετρελαίου ελπίζει ο Bob Doll, ανώτερο στέλεχος της Nuveen Asset Management.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, ο Doll ελπίζει ότι σύντομα οι τιμές του πετρελαίου και τα χρηματιστήρια θα αρχίσουν να κινούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
«Αυτό θα ήταν σπουδαία νέα», υπογράμμισε ο στρατηγικός αναλυτής της Nuveen Asset Management.
Προσέθεσε, επίσης, ότι η «αποδέσμευση» των μετοχών από τις πετρελαϊκές τιμές είναι αναγκαία, καθώς «γνωρίζουμε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου είναι θετικές για την αμερικανική οικονομία και τις αγορές».
Σύμφωνα με τον Doll, ο φόβος για το πετρέλαιο, που αποτέλεσε αποσταθεροποιητικό παράγοντα για τις αγορές στις αρχές του 2016, φαίνεται να υποχωρεί.
«Το πετρέλαιο δεν έπεσε στα 20 δολάρια, δεν είχαμε ύφεση στις ΗΠΑ και η Κίνα δε βρέθηκε μέσα σε μία μεγάλη μαύρη τρύπα», είπε, σημειώνοντας πως «τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματική οικονομία, με όρους ανάπτυξης και κερδών».
Συνεχίζοντας ο αναλυτής σχολίασε ότι τα τελευταία τρίμηνα δεν ήταν θετικά για τα εταιρικά κέρδη, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου, ωστόσο αυτές οι δύο συνθήκες φαίνεται ότι αντιστρέφονται, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ώθησης και για τα εταιρικά κέρδη.
Η αντιστροφή σε πετρέλαιο και δολάριο είναι απαραίτητη για να τα πάνε καλά οι μετοχές, υποστήριξε ο Doll, επισημαίνοντας ότι εφόσον πραγματωθούν αυτές οι δύο παραδοχές, τότε θα υπάρξει βελτίωση στα εταιρικά κέρδη συνολικά για το 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης