Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Μεγάλο το χάσμα πλούσιων - φτωχών - Στα χέρια του 10% των Γερμανών το 60% του πλούτου

tags :
Bundesbank: Μεγάλο το χάσμα πλούσιων - φτωχών - Στα χέρια του 10% των Γερμανών το 60% του πλούτου
Στα χέρια της ελίτ το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου στη Γερμανία
Στα χέρια του 10% των Γερμανών βρίσκεται το 60% του πλούτου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Bundesbank, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη οικονομική ανισότητα μεταξύ του πληθυσμού και στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την Bundesbank οι αυξανόμενες τιμές των ακινήτων είναι εκείνες που δημιουργούν πλούτο για εκείνους που τον κατέχουν, ενώ εκείνοι που ζουν στο νοίκι, όπως συμβαίνει με πολλούς Γερμανούς, μένουν πίσω.
Τα νοικοκυριά που έχουν ιδιόκτητο σπίτι είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά περισσότερα από 33.000 ευρώ τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια μέχρι το 2014, ενώ εκείνοι που νοικιάζουν είδαν τον πλούτο τους να αυξάνει κατά μόλις 1.000 ευρώ ή λιγότερο.
Η Bundesbank, που ερεύνησε την κατάσταση χιλιάδων νοικοκυριών το 2014 στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, ανακάλυψε πως το πιο φτωχό 50% του πληθυσμού θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με μόλις το 2,5% του συνολικού πλούτου της χώρας.
Οι τεράστιες ανισότητες δεν αποτελούν μόνο χαρακτηριστικό της Γερμανίας. Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Oxfam, το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη έχει στα χέρια του, όσο πλούτο διαθέτει το υπόλοιπο 99%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης