Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Προσωρινή η ηρεμία στο βρετανικό χρηματιστήριο – Αποχωρούν ξένοι επενδυτές εν όψει Brexit

Bloomberg: Προσωρινή η ηρεμία στο βρετανικό χρηματιστήριο – Αποχωρούν ξένοι επενδυτές εν όψει Brexit
Το επόμενο τρίμηνο και μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου αναμένεται μεγάλη αστάθεια στις αγορές της Βρετανίας
Αν και οι βρετανικές μετοχές έχουν φθάσει στο σημείο να διαγράψουν τις απώλειες για το έτος και η αστάθεια είναι σε χαμηλό επτά μηνών, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που εντείνουν την ανησυχία ότι η ηρεμία στο βρετανικό χρηματιστήριο είναι προσωρινή, σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Μάλιστα, οι επενδυτές προχωρούν σε κινήσεις προκειμένου να προστατευθούν έναντι μιας αύξησης της μεταβλητότητας στο χρηματιστήριο μέχρι τον Ιούνιο, όταν οι Βρετανοί θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους στην Ε.Ε., με πολλούς επενδυτές παγκοσμίως να έχουν μειώσει τις συμμετοχές τους σε βρετανικές μετοχές ακόμη και μετά το ριμπάουντ 12% του δείκτη FTSE 100.
«Οι περισσότεροι από τους μεγάλους συμμετέχοντες στην αγορά προστατεύουν τον εαυτό τους για τώρα ή τις επόμενες λίγες εβδομάδες», σημειώνει ο Herbert Perus της Raiffeisen Capital Management στη Βιέννη, προσθέτοντας ότι «τις λίγες εβδομάδες πριν την 23η Ιουνίου, θα υπάρξει μεγάλη αστάθεια».



Οι βρετανικές μετοχές έχουν επωφεληθεί από το ριμπάουντ στις εξορυκτικές εταιρείες και την πιο αδύναμη στερλίνα, ενώ είναι αυτές που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Ωστόσο, η απειλή μιας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. κάνει τους επενδυτές να ανησυχούν, αφήνοντάς τους ευάλωτους.
«Ένα Brexit θα ήταν διπλό πρόβλημα για τους επενδυτές», σημειώνει ο Julien Jarmoszko, αναλυτής της S&P Global Market Intelligence και εκτιμά αύξηση της φυγής επενδυτών από βρετανικές μετοχές καθώς θα πλησιάζει το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Μέχρι τώρα τα πράγματα ήταν σχετικά ήρεμα, σημειώνει από την πλευρά του ο επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής της Market Securities στο Λονδίνο, για να προσθέσει όμως ότι μόλις αυξηθεί η ειδησεογραφία σχετικά με το Brexit και ειδικά αν αρχίσουμε να βλέπουμε ότι η επιλογή υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. αυξάνει ποσοστό μέχρι το δημοψήφισμα, οι μετοχές θα δεχθούν μεγάλες πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης