Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leitner (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Ζητά και το κλείσιμο της διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων

Leitner (ΥΠΕΣ Αυστρίας): Ζητά και το κλείσιμο της διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl – Leitner, υποστηρίζει ότι δεν λύνει το προσφυγικό πρόβλημα η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας
Το κλείσιμο και της Διαδρομής των Ανατολικών Βαλκανίων, ζητά η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl – Leitner, η οποία υποστηρίζει ότι δεν λύνει το προσφυγικό πρόβλημα η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας.
Μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, προειδοποίησε ότι μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, υπάρχει ένα "δυναμικό" 1,1 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν τώρα να κατευθυνθούν προς τη Βουλγαρία για να φθάσουν μέσω αυτής στην Κεντρική Ευρώπη.
Μάλιστα, εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας πως δεν λύνει το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι πρέπει τώρα οι προσπάθειες να καταβληθούν στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή στα Ανατολικά Βαλκάνια, καθώς, διαφαίνονται ήδη, από αυξανόμενες περιπτώσεις και δραστηριότητες διακινητών, κινήσεις παράκαμψης προς τη Βουλγαρία, όπου, όπως είπε, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας νέος διάδρομος μαζικής μετανάστευσης.
Αναφερόμενη στην κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ στην Ειδομένη, η υπουργός κατηγόρησε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για "ανεύθυνη" συμπεριφορά, επειδή, όπως ανέφερε, προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να παραμείνουν στις "λάσπες", επειδή ίσως μετά ανοίξουν και πάλι τα σύνορα.
Υπογράμμισε τέλος την αποφασιστικότητά της να παραμείνει συνεπής στο ό, τι οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέξουν τη χώρα προορισμού τους και στο ό, τι είναι ασφαλείς και στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης