Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τις συλλήψεις 5 υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των βελγικών αρχών

Με τις συλλήψεις 5 υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των βελγικών αρχών
Κοινή συνέντευξη Τύπου Michel - Hollande
Με τις συλλήψεις πέντε υπόπτων για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των βελγικών αρχών στο προάστιο των Βρυξελλών Molenbeek, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται, όπως ανέφερε και νωρίτερα το BankingNews, ο Salah Abdeslam, φερόμενος ως «εγκέφαλος» των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τον Charles Michel, πρωθυπουργό του Βελγίου, οι ύποπτοι ήταν ένοπλοι και επιχείρησαν να αντισταθούν στις αρχές.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι της επιχειρήσεως είχε προηγηθεί μια εντατική έρευνα.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη μάχη για τη δημοκρατία, τις αξίες που θέλουμε να ενσαρκώνουμε, κατά αυτής της αποτρόπαιης μορφής του σκοταδισμού», υπογράμμισε ο Michel.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον βέλγο ομόλογό του την επιχειρησιακή δράση των αρχών, δήλωσε ότι η Γαλλία θα επιδιώξει την έκδοση του υπόπτου, εκτιμώντας ότι το Βέλγιο θα ανταποκριθεί με τον ταχύτερο και τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο στο αίτημα αυτό.
«Φαίνεται ότι στις επιθέσεις {στο Παρίσι} συμμετείχαν περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι αρχικά υποπτευόμασταν», σημείωσε ο Hollande.
Σημειώνεται ότι ο Hollande απέδωσε τα εύσημά του στις βελγικές αρχές, διότι έφεραν εις πέρας και με επιτυχία μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση. 

Νωρίτερα, το BankingNews ανέφερε: 

Στα χέρια των βελγικών αρχών βρίσκεται τραυματισμένος ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στην Ευρώπη, Salah Abdeslam, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» των αιματηρών, αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι.
Νωρίτερα, όλα τα μεγάλα ξένα δίκτυα μετέδιδαν ειδήσεις για πολλαπλούς πυροβολισμούς στο προάστιο Molenbeek των Βρυξελλών, καθώς και ότι είχε επιβεβαιωθεί η εύρεση δακτυλικών αποτυπωμάτων του Abdeslam σε διαμέρισμα στο οποίο έκανε έφοδο η βελγική αστυνομία.
Λόγω των εξελίξεων, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Charles Michel, αποχώρησε πρόωρα από τη σύνοδο κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας που μόλις ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφεραν ένα ειδησεογραφικά δίκτυα, τρεις μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν το Molenbeek το απόγευμα της Παρασκευής μετά τη σύλληψη του Abdeslam.
Οι εκρήξεις φαίνεται πως σχετίζονται με τις συνεχείς επιχειρήσεις εκκαθάρισης-σύλληψης τρομοκρατικών πυρήνων στο συγκεκριμένο προάστιο, που διεξάγουν οι βελγικές αστυνομικές και αντιτρομοκρατικές μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης