Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Συνεκτική και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό

Hollande: Συνεκτική και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό

Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας τόνισε ότι «η διαδικασία παίρνει χρόνια και δεν σημαίνει ένταξη» ενώ είπε ότι για να απελευθερωθεί η βίζα θα πρέπει να πληρούνται όλα τα κριτήρια
«Συνεκτική και με πλήρη σεβασμό για το διεθνές δίκαιο» χαρακτήρισε τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Francois Hollande, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι αυτό που έγινε ήταν η «εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» και τόνισε ότι οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου θα εξετάζονται ατομικά και ξεχωριστά η κάθε μία.
Όσον αφορά στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δεδομένης της κίνησης «ξεπαγώμαγος» δύο ενταξιακών κεφαλαίων, του 17ου και του 33ου, ο κ. Hollande υποστήριξε ότι «είμαστε στην μέση μιας διαδικασίας η οποία θα πάρει πολλά χρόνια».
Και συμπλήρωσε ότι «η διενέργεια διαπραμγατεύσεων δεν σημαίνει απαραίτητα ένταξη στην ΕΕ».
Τέλος, όσον αφορά στην απελευθέρωση της διαδικασίας χορήγησης βίζας σε Τούρκους πολίτες μέχρι τον Ιούνιο, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε με έμφαση ότι αυτό θα γίνει «μόνο εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που θέτει η ΕΕ».
«Θα πρέπει να γίνουν σεβαστά τα διεθνή πρότυπα κιαι κανόνες, κάθε φορά που τίθενται ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και θα πρέπει να συζητάμε γι αυτά» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης