Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Hollande: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
«Ακόμα και αν συμφωνήσουμε με την Τουρκία, το προσφυγικό δε θα λυθεί», υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος
Ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί το θετικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για το προσφυγικό, κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των 28 κρατών-μελών σε μία κοινή στάση.
Ο Hollande τόνισε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος ως την τελική συμφωνία, καθώς η πρόταση των ευρωπαϊκών κρατών θα τεθεί προς διαπραγμάτευση στην τουρκική πλευρά, ειδικότερα τον Ahmet Davutoglu, πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο οποίος μπορεί να την απορρίψει ή/και να την αλλάξει, ενώ το νέο κείμενο, που θα προκύψει, θα πρέπει να γίνει εκ νέου δεκτό και από τις 28 χώρες της Ε.Ε..
Ακόμα, όμως, και να υπάρξει συμφωνία, ακόμα και να εφαρμοστεί αυτή, το προσφυγικό δεν θα λυθεί, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος, καθώς η ρίζα του προβλήματος, πχ η κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη, θα παραμένουν.
Ο γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθηθεί, ενώ τόνισε, ακόμα, ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει να ελέγξει αν όντως γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι, σύμφωνα με τον Hollande, δεν θα υπάρξει απελευθέρωση της βίζας για την Τουρκία, αν δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, αλλά και ότι η ΕΕ έχει υποσχεθεί 3 δισ. προς τη Συρία, ποσό που ενδέχεται να αυξηθεί αλλά πάντα ανάλογα με το ρυθμό εφαρμογής των συμφωνηθέντων και τον έλεγχο των αναγκών.
Ανέφερε, επίσης, ότι το ζήτημα των κεφαλαίων ένταξης στην Ε.Ε. θα συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης