Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρέθηκε λεκτική φόρμουλα που ικανοποιεί τη Λευκωσία στο προσχέδιο συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό

Βρέθηκε λεκτική φόρμουλα που ικανοποιεί τη Λευκωσία στο προσχέδιο συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό
Κατά πληροφορίες υπάρχει κλίμα κατανόησης ως προς τις ενστάσεις που έχει εκφράσει η Κυπριακή Δημοκρατία
Κλίμα κατανόησης ως προς τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή ότι για το «άνοιγμα» των διαπραγματευτικών κεφαλαίων που απαιτεί η Τουρκία θα πρέπει να προηγηθεί η εφαρμογή εκ μέρους της του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, φαίνεται ότι διαμορφώνεται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή της Κύπρου» φαίνεται ότι θα βρεθεί λεκτική φόρμουλα σε αυτήν την κατεύθυνση και αυτή θα είναι η τελική θέση που θα διαβιβάσουν οι 28 στις επαφές που θα έχουν το πρωί της Παρασκευής με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu.
Στο μεταξύ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι οποίες ενημέρωσαν τον Τύπο στις Βρυξέλλες, φαίνεται να υπάρχει μια συμφωνία και «τώρα είναι στο χέρι των Τούρκων να την αποδεχθούν».
Η ίδια πηγή, μετέφερε πριν από λίγο την πληροφορία ότι «έχει βρεθεί μια λεκτική φόρμουλα για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, η οποία ικανοποιεί την Κυπριακή Δημοκρατία».
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες, ενώ στις 8 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να διεξαχθεί η διμερής συνάντηση Νταβούτογλου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης