Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία θα μπορούσε να ενισχυθεί ξανά μέσα σε λίγες ώρες

Putin: Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία θα μπορούσε να ενισχυθεί ξανά μέσα σε λίγες ώρες
Ο Putin υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις, που παραμένουν επί συριακού εδάφους είναι αρκετά ισχυρές να βοηθήσουν τις δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad να προελαύνουν
Ότι η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Συρία θα μπορούσε να ενισχυθεί ξανά μέσα σε λίγες μόλις ώρες υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Ρωσία.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις, παρά τη μερική αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, μετά την στρατιωτική τους επιτυχία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Putin υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις, που παραμένουν επί συριακού εδάφους είναι αρκετά ισχυρές να βοηθήσουν τις δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad να προελαύνουν.
«Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε νέες και σοβαρές επιτυχίες στο εγγύς μέλλον» φέρεται να τόνισε σε ένα ακροατήριο 700 αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων στη διάρκεια τελετής στο Κρεμλίνο, ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στην Παλμύρα εξέφρασε την ελπίδα οι δυνάμεις του Assad να τη θέσουν σύντομα υπό τον έλεγχό τους.
«Ελπίζω ότι αυτό το μαργαριτάρι του παγκόσμιου πολιτισμού, ή τουλάχιστον ό, τι έχει απομείνει από αυτό, θα επιστραφεί στο συριακό λαό και όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
Αν και, όπως επισήμανε, προτιμά μια διπλωματική επίλυση της κρίσης που θα επιτευχθεί έπειτα από διαπραγματεύσεις, ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η Ρωσία με ευκολία θα μπορούσε να αναπτύξει εκ νέου τις δυνάμεις της στο συριακό μέτωπο.
Απέρριψε εξάλλου οποιοδήποτε σενάριο μιας ρήξης μεταξύ Μόσχας και Δαμασκού σημειώνοντας ότι η μερική απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία έγινε έπειτα από συμφωνία με τον Assad.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης