Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτες τάσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές - Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τις αποφάσεις της Fed

Ανάμεικτες τάσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές - Σε αναζήτηση κατεύθυνσης μετά τις αποφάσεις της Fed
Ωφελημένες από την ευρωπαϊκή συνεδρίαση ήταν οι μετοχές εταιρειών βασικών πρώτων υλών
Ανάμεικτες τάσεις καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, παρά την ισχυρή ανάκαμψη των μετοχών εξορυκτικών εταιρειών και τις χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, που πλέον προσανατολίζεται σε λιγότερες (δύο) αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2016.
Σε πτώση βρέθηκαν οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, που ήταν εντονότερη στην ιταλική κεφαλαιαγορά.
Τελικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε οριακή υποχώρηση (-0,09%), με το γαλλικό δείκτη CAC 40 να παρουσιάζει κάμψη 0,45% και τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 0,91%.
Πτώση 0,66% εμφάνισε ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB, αντίθετα από τον ισπανικό δείκτη IBEX 35, που κατέγραψε μικρή άνοδο 0,18%.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατάφερε να αντιστρέψει τις απώλειες που κατέγραφε νωρίς στη συνεδρίαση, για να κλείσει την ημέρα με κέρδη 0,42%, στις 6.201,12 μονάδες.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν σήμερα την ευκαιρία να αντιδράσουν απέναντι στις χθεσινές αποφάσεις της Fed, που κατέστησαν σαφέστερες τις προσδοκίες που μπορεί να έχει η επενδυτική κοινότητα για το 2016 από τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ.
Την έκπληξη των επενδυτών προκάλεσε η απροσδόκητη απόφαση της κεντρικής τραπέζης της Νορβηγίας να μειώσει το βασικό παρεμβατικό της επιτόκιο σε 0,50% - από 0,75% - αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών μειώσεων ακόμα και σε αρνητικό πεδίο.
Ωφελημένες από την ευρωπαϊκή συνεδρίαση ήταν οι μετοχές εταιρειών βασικών πρώτων υλών - που αυξήθηκαν περισσότερο από 6% - μετά την ενίσχυση των τιμών του σιδήρου, αλλά και την εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη βραδύτερη αύξηση των επιτοκίων της Fed.
Άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων, μετά την άνοδο των τιμών του χρυσού και του αργύρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης