Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πτώση οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μετά τις ανακοινώσεις της Fed, λόγω αβεβαιότητας

Σε πτώση οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μετά τις ανακοινώσεις της Fed, λόγω αβεβαιότητας
Οι επενδυτές δεν φαίνονται να έχουν καταλάβει με ποιό τρόπο η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα επηρεάσει τις ΗΠΑ
Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδος υποχώρησαν σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων (US Treasuries) λόγω μεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος, συνεχίζοντας την πτωτική τους πορεία από χθες το απόγευμα, όταν η Fed «σηματοδότησε» ότι θα αυξήσει τα παρεμβατικά της επιτόκια δύο φορές εντός του 2016.
Σήμερα, είδαν το φως της δημοσιότητας ανάμεικτα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, με τα επιδόματα ανεργίας να αυξάνονται κατά 7 χιλιάδες την τελευταία εβδομάδα, σε 265 χιλιάδες.
Η απόδοση στα διετή Treasuries υποχώρησε σε 0,863%, ενώ στους τίτλους δεκαετούς διάρκειας η απόδοση υποχώρησε σε 1,892%, με την απόδοση του 30ετούς ομολόγου στο 2,676%.
Η άνοδος των τιμών (=πτώση απόδοσης) των Treasuries αποκαλύπτει ανησυχία των επενδυτών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τη δυνητική επίδρασή της στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στην οποία έκανε αναφορά και η ίδια η Fed.
Πολλοί αναλυτές προβλέπουν αύξηση της μεταβλητότητας των αγορών στις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης