Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Θέλω συνολική συμφωνία με σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελλάδας και των προσφύγων

Hollande: Θέλω συνολική συμφωνία με σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελλάδας και των προσφύγων
Πρέπει να χορηγηθεί βοήθεια στην Ελλάδα γιατί αν δεν τα καταφέρει στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, το πρόβλημα δεν θα λυθεί, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος
Την επιθυμία του να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία για το προσφυγικό εξέφρασε εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η Τουρκία είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την προσπάθεια αλλά θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις για το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τη διευκόλυνση της χορήγησης βίζας προς Τούρκους πολίτες, σημείωσε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που τίθενται γι αυτό το λόγο από την ΕΕ.
Κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία συμφωνία αν δεν είναι συνολική, δηλαδή αν δεν σέβεται και τα δικαιώματα των προσφύγων αλλά και τα δικαιώματα της Ελλάδας, που πρέπει να βοηθηθεί επίσης.
Ο Hollande διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει «επανασυμφιλίωση» με τη Γερμανία γιατί ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα μεταξύ Γαλλίας - Γερμανίας διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες περί διαφωνιών στο θέμα του προσφυγικού, και δήλωσε ότι συνομίλησε με την Γερμανίδα καγκελάριο το πρωί για το πώς θα χορηγηθεί βοήθεια στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι παρών στις συγκεκριμένες συνομιλίες ήταν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα» υπογράμμισε καθώς αν η Ελλάδα δεν είναι ικανή ν' αντιμετωπίσει την κρίση με τους πρόσφυγες, τότε το πρόβλημα δεν πρόκειται να διευθετηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης