Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο 4% «υποδέχθηκε» η αγορά πετρελαίου τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed - Στα 40,30 δολ. το Brent

Με άνοδο 4% «υποδέχθηκε» η αγορά πετρελαίου τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed - Στα 40,30 δολ. το Brent
Από την αρχή του νέου έτους, το Brent καταγράφει μικρή σωρευτική άνοδο 1,46%
Θριαμβευτικά υποδέχθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 η διεθνής αγορά πετρελαίου τη διατήρηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve σε αμετάβλητο επίπεδο, με τους επενδυτές να οδηγούν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» σε ισχυρή άνοδο τουλάχιστον 4%.
Νωρίτερα στην ημέρα, τις τιμές του πετρελαίου είχε ενισχύσει η ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης αύξησης στα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (σε νέο ιστορικό ρεκόρ), ενώ η αγορα αποτίμησε θετικά και τον χρονικό προσδιορισμό - για τις 17 Απριλίου 2017 - της συνάντησης στη Ντόχα χωρών-μελών του OPEC με μεγάλες πετρελαιο-παραγωγικές χώρες εκτός OPEC, στο πλαίσιο του προαναγγελθέντος «παγώματος» παραγωγής με στόχο την ενίσχυση των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κατάρ, Mohammed Bin Saleh Al-Sada, στην προγραμματισμένη συνάντηση θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 15 χώρες-μέλη του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC και εκτός αυτού, στις οποίες αντιστοιχεί σωρευτικά το 73% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Τελικά, η προθεσμιακή τιμή Μαΐου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Intercontinental Exchange Europe (ICE) κατέγραψε άνοδο 4,03% ή 1,56 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, για να ανέλθει στα 40,30 δολάρια, έχοντας καταγράψει ανώτερη τιμή ημέρας τα 40,44 δολάρια.
Από την αρχή του νέου έτους, το Brent καταγράφει μικρή σωρευτική άνοδο 1,46%.
Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η άνοδος κατά 6,05% ή κατά 2,20 δολάρια ανά βαρέλι του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 38,54 δολάρια, καταγράφοντας μικρή υποχώρηση 1,76% από την αρχή του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης