Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται - Σταδιακά θα αυξηθούν τα επιτόκια

tags :
Yellen: Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται - Σταδιακά θα αυξηθούν τα επιτόκια
Η αδυναμία στο κομμάτι των επενδύσεων στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει την επιβράδυνση στον κλάδο της εξόρυξης πετρελαίου, λόγω της καθίζησης των τιμών
Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, με σταδιακά αυξανόμενα επιτόκια, επεσήμανε στις δηλώσεις της η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed την Τετάρτη 16 Μαρτίου να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της.
Μάλιστα, η Yellen επεσήμανε ότι η σταθερότητα στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά και ότι Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ φαίνεται να έχει επιταχυνθεί μετά το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Ακόμη, η επικεφαλής της Fed εστίασε και στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, αφού, όπως είπε, ενώ οι χρηματοοικονομικές συνθήκες βελτιώθηκαν τελευταία, οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη επιδείνωσαν τις συνθήκες στις ΗΠΑ.
Μεταξύ άλλων, η Yellen τόνισε τα εξής στις δηλώσεις της:
* Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να δείχνει σημάδια ενίσχυσης.
Όμως, παρά τη βελτίωση στην απασχόληση, οι μισθοί ακόμα δεν έχουν αρχίσει να εμφανίζουν τάση αύξησης.
* Η αδυναμία στο κομμάτι των επενδύσεων στις ΗΠΑ αντικατοπτρίζει την επιβράδυνση στον κλάδο της εξόρυξης πετρελαίου, λόγω της καθίζησης των τιμών.
* Όσον αφορά το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, φαίνεται να έχει επιταχυνθεί μετά το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
* Η απόφαση να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου αντικατοπτρίζει τις διεθνείς συνθήκες που επικρατούν, χρειάζεται προσοχή.
* Υφίσταται μεγάλη αβεβαιότητα για το ποιο ακριβώς είναι σήμερα το «ουδέτερο» (ισορροπημένο) επίπεδο ομοσπονδιακών επιτοκίων.
* Τα επιτόκια της Fed πρέπει να ακολουθήσουν ανοδική τροχιά.
* Η Fed δεν προσπαθεί να «στήσει» ένα σκηνικό τεχνητής υπέρβασης των στόχων πληθωρισμού.
* Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει το δυνητικό της επίπεδο, ενώ η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται.
* Η κινεζική οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε όπως αναμενόταν, όμως η αρνητική έκπληξη ήρθε από την ύφεση στην Ιαπωνία.
* Οι αναδυόμενες οικονομίες υποφέρουν λόγω της καθίζησης των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης