Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε 17% θα μειώσει μέχρι το 2020 το φορολογικό συντελεστή εταιρικών κερδών η Βρετανία - Ο χαμηλότερος στη G-20

Σε 17% θα μειώσει μέχρι το 2020 το φορολογικό συντελεστή εταιρικών κερδών η Βρετανία - Ο χαμηλότερος στη G-20
Ο Βρετανός υπουργός περιόρισε σε 2% - από 2,4% - τις προβλέψεις του για το ρυθμό ανάπτυξης στη Βρετανία το 2016
Σε 17% θα μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής εταιρικών κερδών στη Βρετανία μέχρι το 2020 - στο χαμηλότερο επίπεδο της ομάδος G-20 - όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, George Osborne κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Osborne έκανε ειδική αναφορά στο στόχο του, ο βασικός φορολογικός συντελεστής επιχειρηματικών κερδών στη Βρετανία να είναι ο μισός του αντίστοιχου που ισχύει στις ΗΠΑ (35% ομοσπονδιακός φόρος και περίπου 5% ακόμα σε επίπεδο Πολιτείας).
Στους προηγούμενους μήνες, ο Osborne είχε ανακοινώσει ότι ο εταιρικός φόρος θα μειωνόταν σε 18% μέχρι το 2020, σταδιακά.
Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται ένας φόρος σε ζαχαρούχα αναψυκτικά, καθώς και εκτεταμένη αναδιάρθρωση στον τομέα των βρετανικών σχολείων, που ανεξαρτητοποιούνται από τους δήμους στα οποία ανήκουν.
Ο Βρετανός υπουργός περιόρισε σε 2% - από 2,4% - τις προβλέψεις του για το ρυθμό ανάπτυξης στη Βρετανία το 2016, κάτι που απέδωσε στη χρηματιστηριακή αναταραχή διεθνώς και στην ασθενή αύξηση της παραγωγικότητας στη Δύση.
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Osborne περιλαμβάνουν τον περιορισμό των φορολογικών απαλλαγών που πηγάζουν από επιχειρηματικά δάνεια μεγάλων εταιρειών, αλλά και νέες φορολογικές απαλλαγές για μικρές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης