Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Το προσφυγικό ευκαιρία για την Τουρκία να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Tusk: Το προσφυγικό ευκαιρία για την Τουρκία να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Η Κύπρος έχει «μπλοκάρει» 5 ενταξιακά κεφάλαια, ώστε να ασκεί πίεση στην Τουρκία
Για σημαντικά εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν η Ευρώπη και η Τουρκία, προκειμένου να φτάσουν σε μία συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, έκανε λόγο σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου, σε επιστολή του, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Επεσήμανε δε ότι είναι απαραίτητο η Άγκυρα να στηρίξει το διάλογο για το Κυπριακό, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.
«Η διαδικασία προχωράει, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο Tusk στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Μαρτίου.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η συμφωνία για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι και «μία ευκαιρία για την Τουρκία να υποστηρίξει τις εν εξελίξει συζητήσεις για το Κυπριακό.
Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ζητήσει από την Ε.Ε., σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία της στο προσφυγικό, την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της.
Όμως, η Κύπρος είναι αντίθετη, έχοντας «μπλοκάρει» 5 ενταξιακά κεφάλαια, ώστε να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία για να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης