Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Κρίσιμο «ραντεβού» στις 17 Απριλίου στη Ντόχα των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών

CNN: Κρίσιμο «ραντεβού» στις 17 Απριλίου στη Ντόχα των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών
Τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και η Ρωσία αύξησαν την παραγωγή πετρελαίου τους τον Φεβρουάριο 2016, παρά τις δεσμεύσεις τους για «πάγωμα» παραγωγής
Επιτέλους έκλεισε το ραντεβού, μετά από παλινωδίες, φήμες και αναβολές: Οι χώρες-μέλη του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC θα συναντηθούν με άλλες μεγάλες πετρελαιο-παραγωγικές χώρες στις 17 Απριλίου 2016 στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.
Αυτό αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των χωρών που θα συμμετάσχουν στην κρίσιμη αυτή συνάντηση για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Το Κατάρ ασκεί αυτήν την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία του OPEC και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δομήσει τους απαραίτητους συμβιβασμούς, έτσι ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη ένα «πάγωμα» στην παραγωγή πετρελαίου, με θεωρητικό στόχο την ενίσχυση της τιμής του «μαύρου χρυσού», κάτι που δεν θα είναι εύκολο με δεδομένη την υπερ-προσφορά του.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Τεχεράνη επανέλαβε, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανένα «πάγωμα» παραγωγής πετρελαίου προτού η δική της ημερήσια παραγωγή ανέλθει σε τουλάχιστον 4 εκατ. βαρέλια.
Παρά τις εκτιμήσεις του OPEC για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου σε 94,23 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2016 - από 92,98 εκατ. βαρέλια το 2015 - τόσο η Σαουδική Αραβία, όσο και η Ρωσία αύξησαν την παραγωγή τους κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2016, αντίθετα από τις θεωρητικές τους δημόσιες δεσμεύσεις υπέρ της ιδέας «παγώματος» παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης