Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμούς στην παγκόσμια βιομηχανία αναψυκτικών προκαλεί ο φόρος ζάχαρης που ανακοίνωσε η Βρετανία

Τριγμούς στην παγκόσμια βιομηχανία αναψυκτικών προκαλεί ο φόρος ζάχαρης που ανακοίνωσε η Βρετανία
Περισσότερο από το 50% όλων των αγοριών και το 70% των κοριτσιών θα μπορούσαν να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέσα σε μία γενιά
Τριγμούς στην παγκόσμια βιομηχανία αναψυκτικών προκαλεί η είδηση ότι πολύ σύντομα η Βρετανία θα φορολογεί τους παρασκευαστές ζαχαρωδών ποτών με βάση την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε χθες την επιβολή ενός φόρους που θα επιβληθεί απευθείας στη βιομηχανία αναψυκτικών και ο οποίος εκτιμάται ότι θα επιφέρει έσοδα 530 εκατ. στερλίνες, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Independent.
Οι παρασκευαστές αναψυκτικών θα φορολογηθούν σύμφωνα με τον όγκο των ζαχαρωδών ποτών που θα παράγουν ή θα πωλούν.
Ο George Osborne τόνισε ότι η αιτία πίσω από το φόρο ήταν η ραγδαία ανάπτυξη της παιδικής παχυσαρκίας στη Βρετανία, με τους ειδικούς να περιμένουν ότι περισσότερο από το 50% όλων των αγοριών και το 70% των κοριτσιών θα μπορούσαν να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέσα σε μία γενιά.
Ο φόρος πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή σε 2 χρόνια, δίνοντας χρονικό περιθώριο στις βιομηχανίες αναψυκτικών να προσαρμόσουν τις συνταγές τους και να μειώσουν τη ζάχαρη στα προϊόντα τους.
Η Βρετανία δεν είναι η μόνη χώρα που μελετάει τέτοια μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την κατανάλωση ζαχαρωδών ποτών.
Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις εξετάζουν και περνούν νόμους που τρομοκρατούν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας των αναψυκτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης