Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmermans (Κομισιόν): Δεν μπορούν να υπάρξουν απελάσεις προσφύγων αδιακρίτως στη συμφωνία με την Τουρκία

Timmermans (Κομισιόν): Δεν μπορούν να υπάρξουν απελάσεις προσφύγων αδιακρίτως στη συμφωνία με την Τουρκία
«Δεν μπορούν να υπάρξουν επιστροφές μεταναστών αδιακρίτως» σε αυτή τη συμφωνία που είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Η συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, προκειμένου να μπει φρένο στην άφιξη μεταναστών στην Ευρώπη, δεν θα προβλέπει απελάσεις αδιακρίτως αιτούντων ασύλου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans, σε σημερινές δηλώσεις του.
«Δεν μπορούν να υπάρξουν επιστροφές μεταναστών αδιακρίτως» σε αυτή τη συμφωνία που είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας, η οποία προβλέπει την απέλαση μεταναστών που φθάνουν παράνομα στην Ελλάδα από τις τουρκικές ακτές, τόνισε ο Timmermans σε συνέντευξη Τύπου.
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στους πρόσφυγες, διότι έχουν την κατάλληλη διεθνή προστασία, τόσο στην Ε.Ε. όσο και την Τουρκία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι επιστροφές μπορούν να γίνουν μόνο σε συμφωνία με τη διεθνή νομοθεσία και αυτή της Ε.Ε.».
Η περίπτωση κάθε ατόμου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, πρέπει να αναλύεται μεμονωμένα, στο πλαίσιο του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών Οδηγιών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπό επεξεργασία σχέδιο, για κάθε Σύρο που θα δέχεται, η Άγκυρα θα αποστέλλει προς την Ευρώπη άλλων σύρο μεταξύ των 2,7 εκατ. που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία σε ένα από τα στρατόπεδα προσφύγων.
Στόχος του σχεδίου είναι να υπάρξει τάξη στις αφίξεις προσφύγων στην Ευρώπη και να καταστρέψουν τις εγκληματικές συμμορίες που οργανώνουν τα επικίνδυνα ταξίδια διά μέσω θαλάσσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης