Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann: Να στηρίξει η Γερμανία το κλείσιμο του Διαδρόμου των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες

tags :
Faymann: Να στηρίξει η Γερμανία το κλείσιμο του Διαδρόμου των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες
«Ναι» στη συμφωνία με την Τουρκία, αλλά «όχι» στις παραχωρήσει στην απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους υπηκόους και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας
Έκκληση στη γερμανίδα ομόλογό του, Angela Merkel, να στηρίξει το κλείσιμο του Διαδρόμου των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, απηύθυνε με δηλώσεις του ο αυστριακός καγκελάριος, Werner Faymann.
Παράλληλα, καλεί την καγκελάριο να μιλήσει «με καθαρή γλώσσα».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σε δηλώσεις του μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο Faymann υπογράμμισε πως περιμένει από το Βερολίνο να αποσαφηνίσει ότι κανένας πρόσφυγας δεν θα μπορεί να επιλέξει την χώρα στην οποία θα μεταβεί.
Διαφορετικά, όπως ανέφερε, θα συνεχίσει να υπάρχει η μεγάλη πίεση στο Διάδρομο των Βαλκανίων.
Ακόμη, ο ίδιος ζήτησε να καταστεί σαφές στους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να αποδεχθούν και άλλες προτάσεις για μετεγκατάστασή τους, όπως στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα δεχθούν 30.000 και 7.000 πρόσφυγες αντίστοιχα.
«Όσο υπάρχει η εντύπωση πως όλοι επιτρέπεται να έλθουν στη Γερμανία, θα συνεχίσει να είναι δύσκολο για όλους τους άλλους να εφαρμόσουν το τέλος της προώθησης των προσφύγων», ανέφερε ο Werner Faymann.

«Ναι μεν, αλλά» για την Τουρκία
Ο κ. Faymann είπε ακόμη ότι από τη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 17-18 Μαρτίου, περιμένει στήριξη για το τέλος της πολιτικής της «προώθησης» προσφύγων, ενώ θα χαιρέτιζε, όπως είπε, μία συμφωνία με την Τουρκία για μία καλύτερη διασφάλιση των συνόρων.
Ωστόσο επεσήμανε ότι δεν θα ήθελε να γίνουν ουσιαστικές παραχωρήσεις στην απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους υπηκόους και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας.
Στόχος της Αυστρίας παραμένει η από κοινού διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και η εξασφάλιση μίας συντεταγμένης κατανομής και μίας μετάβασης των προσφύγων απευθείας από τα hotspots, κατέληξε ο Αυστριακός καγκελάριος, ενώ υπενθύμισες ότι η Αυστρία καθόρισε ως ανώτατο όριο για το 2016 την αποδοχή 37.500 αιτούντων άσυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης