Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων - στα 1.225,70 δολ. - υποχώρησε ο χρυσός εν όψει ανακοινώσεων Fed αύριο Τετάρτη 16/3

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων - στα 1.225,70 δολ. - υποχώρησε ο χρυσός εν όψει ανακοινώσεων Fed αύριο Τετάρτη 16/3
Ο χρυσός ωφελήθηκε στο νέο έτος από τις πολλαπλές ανησυχίες των επενδυτών περί ενδεχόμενης παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας και επιβράδυνσης
Σε χαμηλό επίπεδο δύο εβδομάδων υποχώρησε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 η τιμή του χρυσού, ημέρα έναρξης της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Federal Reserve, αρμόδιας για την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.
Στη spot αγορά χρυσού, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα 1.225,70 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τις 2 Μαρτίου 2016 - για να ισορροπήσει στα 1.231,06 δολάρια (-0,3%).
Ο χρυσός ωφελήθηκε στο νέο έτος από τις πολλαπλές ανησυχίες των επενδυτών περί ενδεχόμενης παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας και επιβράδυνσης, όμως τις τελευταίες ημέρες τα θετικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, επέτρεψαν μεγαλύτερη αισιοδοξία - και μικρότερη καταφυγή επενδυτών στον χρυσό.
Ιδιαίτερα σε περίπτωση μικρής αύξησης των επιτοκίων της Fed αύριο Τετάρτη 16/3, ο χρυσός μάλλον θα υποχωρούσε περαιτέρω, καθώς μεταξύ άλλων θα αυξανόταν το κόστος ευκαιρίας διακράτησής του (έχει μηδενική απόδοση, εκτός των μεταβολών στην τιμή του).
Η υποχώρηση του χρυσού ακολουθεί την άνοδό του σε επίπεδο-ρεκόρ 13 μηνών την περασμένη Παρασκευή 11/3, μετά τα σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ ότι η πρόσφατη μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων του ευρώ θα είναι μάλλον η τελευταία, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
Ο χρυσός που κατέχει το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο χρυσού στον κόσμο - το SPDR Gold Trust - μειώθηκε χθες Δευτέρα 14/3 κατά 1,08% σε 790,14 τόνους, από 798,77 τόνους την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης