Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να μη γίνει η Συρία το νέο Ιράκ εύχεται η Handelsblatt, στον απόηχο της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων

Να μη γίνει η Συρία το νέο Ιράκ εύχεται η Handelsblatt, στον απόηχο της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων
Oι ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν από σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, τη Συρία, καθώς ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων για την ειρήνη στη χώρα ξεκινά στη Γενεύη
Να μη γίνει η Συρία το νέο Ιράκ εύχεται η γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” σε δημοσίευμά της, στον απόηχο της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα.
Ειδικότερα, η Handelsblatt επισημαίνει ότι οι ρώσοι στρατιώτες εγκαταλείπουν από σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, τη Συρία, καθώς ένας νέος γύρος διαβουλεύσεων για την ειρήνη στη χώρα ξεκινά στη Γενεύη.
Χθες, Δευτέρα, ο Vladimir Putin, πρόεδρος της Ρωσίας, υποστήριξε ότι η αποστολή της Ρωσίας ενάντια στην τρομοκρατία ολοκληρώθηκε.
Η δήλωση του ρώσου ηγέτη μεταφράζεται από τη γερμανική εφημερίδα είτε ως απόδειξη ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν επιτυχία, είτε ως απόφαση της Ρωσίας να εγκαταλείψει τον σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad στην τύχη του.
Το 2003, μια αφίσα με την επιγραφή “Mission Accomplished” («Αποστολή Εξετελέσθη») βρισκόταν κρεμασμένη πίσω από τον τότε αμερικανικό πρόεδρο George W. Bush, καθώς ανακοίνωνε το τέλος στις κύριες στρατιωτικές δραστηριότητες της χώρας στο Ιράκ, επισημαίνει η Handelsblatt.
«Όμως τα χειρότερα στον πόλεμο {του Ιράκ} δεν είχαν σημειωθεί ακόμα», προσθέτει η εφημερίδα, καταλήγοντας πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι το ίδιο δεν θα συμβεί και στη Συρία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης