Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Σε “νιρβάνα” εισέρχονται οι τιμές του πετρελαίου - Σταθεροποίηση στα 37 δολ.

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Σε “νιρβάνα” εισέρχονται οι τιμές του πετρελαίου - Σταθεροποίηση στα 37 δολ.
Αυτή η “νιρβάνα” στο πετρέλαιο βοηθά και τις αγορές μετοχών να αποδεσμευτούν από τις κινήσεις της πετρελαϊκής αγοράς
Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου εισέρχονται σε “νιρβάνα”, που προσδιορίζεται ως μίας περίοδος χωρίς αναταραχές, καθοδικές ή ανοδικές, διατυπώνει ο διάσημος επενδυτής και διαχειριστής κεφαλαίων Dennis Gartman, μιλώντας στο αμερικανικό CNBC.
«Οι “ήσυχες” τιμές στο αργό το επόμενο ένα έτος ή την επόμενη διετία θα είναι ό,τι καλύτερο για τις τιμές των μετοχών και την οικονομία γενικότερα», υποστήριξε, χαρακτηριστικά, ο Gartman, επισημαίνοντας ότι μία σταθεροποίηση στα 37 δολάρια θα ήταν ιδανική.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Gartman, η τιμή του πετρελαίου στα 37 δολάρια ανά βαρέλι ίσως να ήταν το ιδανικό επίπεδο για την οικονομία - αρκετά υψηλή τιμή, ώστε να αποφευχθούν οι χρεοκοπίες ενεργειακών εταιρειών, αλλά όχι υπερβολικά υψηλή, ώστε να εμποδίζει την καταναλωτική δραστηριότητα των πολιτών.
«Εκτιμώ ότι το αργό στα 37 δολάρια είναι σε μία ευχάριστη τιμή», ανέφερε ο Gartman, καθώς «στα 37 δολάρια οι καταναλωτές είναι χαρούμενοι, διότι η τιμή της βενζίνης παραμένει κάτω από τα 2 δολάρια, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν για αυτή την τιμή. Όλοι είναι ευχαριστημένοι».
Αυτή η “νιρβάνα” στο πετρέλαιο βοηθά και τις αγορές μετοχών να αποδεσμευτούν από τις κινήσεις της πετρελαϊκής αγοράς.
Ο Gartman ανέφερε σχετικά ότι «είναι υγιές σημάδι ότι σήμερα οι μετοχές θα πηγαίνουν σχετικά καλύτερα, παρότι οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχωρούν και εκτιμώ ότι αυτό θα συνεχιστεί».
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η επισήμανση του Gartman ότι από τα τέλη του 2011 ο S&P 500 έχει αυξηθεί από τις 1.000 μονάδες στις 2.010, περίπου, μονάδες, ήτοι μία αύξηση της τάξεως του 100%, ενώ το αργό πετρέλαιο (WTI) έχει υποχωρήσει από τα 90 δολάρια στα 37 δολάρια ανά βαρέλι, ποσό που μεταφράζεται σε πτώση, περίπου, 60%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης