Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις τραυματίες αστυνομικοί, ένας νεκρός και ανθρωποκυνηγητό σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

tags :
Τρεις τραυματίες αστυνομικοί, ένας νεκρός και ανθρωποκυνηγητό σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες
Η έφοδος συνδέεται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι 
(upd) Καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, καθώς αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από αγνώστους κατά τη διάρκεια εφόδου που αποπειράθηκαν σε διαμέρισμα στο νότιο προάστιο της βελγικής πρωτεύουσας Φορέ, σχετικά με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.
Όπως ανέφεραν βελγικά ΜΜΕ, πυροβολισμοί ακούγονταν από διάφορα σημεία, δύο ώρες μετά την έφοδο, ενώ στην ευρεία επιχείρηση που εξελίχθηκε σε καταδίωξη συμμετέχουν και άνδρες των γαλλικών ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων και κατά τη διάρκεια της σκοτώθηκε ένας από τους καταζητούμενους ενώ δύο άλλοι έχουν περικυκλωθεί.
Εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας γνωστοποίησε ότι κατά την έφοδο στο διαμέρισμα τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, χωρίς να γίνεται γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους σε όλη την περιοχή του Φορέ.
Όπως μετέδιδε η ειδησεογραφική σελίδα Politico.eu επικαλούμενη την ιστοσελίδα της βελγικής εφημερίδας DH, τουλάχιστον δύο άτομα διέφυγαν από τις στέγες των σπιτιών.
Περίπου 30 άνθρωποι που εργάζονται στην εταιρεία ηλεκτρονικλών DVC που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο στο οποίο έγινε η αστυνομική έφοδος, πρααμένουν εγκλωβισμένοι καθώς η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, τους έδωσε εντολή να μείνουν στα γραφεία τους και να μην επιχειρήσουν, μέχρι να τους δοθεί σχετική άδεια, να τα εγκαταλείψουν.
Επίσης, όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, εκκενώθηκαν δύο σχολεία και δύο παιδικοί σταθμοί στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης