Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αναβάλλει τις προτάσεις για το σύστημα ασύλου η Κομισιόν για μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Reuters: Αναβάλλει τις προτάσεις για το σύστημα ασύλου η Κομισιόν για μετά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας
Στόχος ν' αποφευχθεί η δημιουργία ενός νέου πεδίου αντιπαράθεσης μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε αναβολή της δημοσιοποίησης των προτάσεών της για μεταρρύθμιση του συστήματος παροχής ασύλου στις χώρες μέλη της ΕΕ σε μια προσπάθεια ν' αποφύγει ν' ανοίξει νέα αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της Ένωσης οι οποίοι, ήδη, δυσκολεύονται να τηρήσουν μια κοινή στάση ως προς την συμφωνία με την Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμενόταν να προχωρήσει σε μια πρώτη επίσημη παρουσίαση των προτάσεών της μετά την εβδομαδιαία συνεδρίασή της την Τετάρτη αλλά λόγω του ότι μετά από λίγες ώρες θα ακολουθήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη συμφωνία με την Τουρκία, επέλεξε να μην ανοίξει ένα νέο «μέτωπο διαφωνιών».
Η συζήτηση βέβαια κατά την συνεδρίασή τους θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στο μεταναστευτικό, τόνισε πηγή της Κομσιιόν, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συζητηθεί και η επικείμενη συμφωνία με την Τουρκία.
Εντούτοις, ενδεχόμενες αλλαγές στον κανονισμό του «Δουβλίνου ΙΙ» δεν πρόκειται, όπως φαίνεται, ν' ανακοινωθούν πριν τις 6 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και διπλωμάτες ήταν αυτοί που ζήτησαν, όπως υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, από τον Jean Claude Juncker να αποφύγει να ανακοινώσει στην παρούσα φάση τις προτάσεις για τις αλλαγές στο σύστημα ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης