Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο «βλέπει» η Wall Street - Στο +2% το αμερικανικό ΑΕΠ το 2016

CNBC: Αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο «βλέπει» η Wall Street - Στο +2% το αμερικανικό ΑΕΠ το 2016
Ως προς τον πληθωρισμό, αναμένεται να διαμορφωθεί στο +2,14% το 2016 και στο +2,41% το 2017
Ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ( Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της στη συνεδρίαση του ερχόμενου Ιουνίου εκτιμά η Wall Street.
Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου CNBC, το 95% των ερωτηθέντων απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης στη συνεδρίαση του Μαρτίου, η οποία είναι διήμερη και ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη 16 Μαρτίου, με τους αναλυτές και τους επενδυτές να προβλέπουν διατήρηση του εύρους των επιτοκίων στο 0,25-0,50%.
Ωστόσο, σχεδόν όλοι οι οικονομικοί και στρατηγικοί αναλυτές και οι διαχειριστές κεφαλαίων πιστεύουν ότι η επόμενη κίνηση της Fed θα είναι αύξηση των επιτοκίων και ότι αυτή θα αποφασιστεί το πιθανότερο στη συνεδρίαση του Ιουνίου (14-15/6).
Ειδικότερα, το 83% προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο, με μια μικρή μειοψηφία θα «βλέπει» αύξηση τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
«Σε σύγκριση με τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC), το αμερικανικό ΑΕΠ φαίνεται να ενισχύεται, η ανεργία να μειώνεται, ο δομικός πληθωρισμός να σταθεροποιείται και γενικότερα οι οικονομικές συνθήκες να βελτιώνονται», ανέφερε ο Neil Dutta, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Macro Research, απαντώντας στην έρευνα.
Το CNBC επισημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση αναμένουν δύο αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων εντός του έτους, έναντι τεσσάρων, που προέβλεπαν τα μέλη της FOMC στα “dots”.
Άλλωστε, και οι προσδοκίες των ίδιων των μελών της FOMC αναμένεται να αναθεωρηθούν καθοδικά, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Μαρτίου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Wall Street παραμένει αισιόδοξη ως προς τις προοπτικές των μετοχών, καθώς, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης και παρά τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις, ο S&P 500 αναμένεται να διαμορφωθεί στο +3% στα τέλη του 2016 και στο +9% στα τέλη του 2017.
Ως προς τον πληθωρισμό, αναμένεται να διαμορφωθεί στο +2,14% το 2016 και στο +2,41% το 2017.
Τέλος, μειωμένο εμφανίζεται το ποσοστό όλων, όσοι εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία απειλείται με ύφεση.
Ειδικότερα, θετικά απάντησε το 24%, έναντι 29% σε δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, ενώ ως μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική οικονομία αναδεικνύεται η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά περίπου 2% το 2016 και το 2017, επισημαίνει το CNBC.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης