Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Δήμαρχος Λονδίνου): Η άποψη του Obama υπέρ της παραμονής μας στην ΕΕ είναι υποκριτική

tags :
Johnson (Δήμαρχος Λονδίνου): Η άποψη του Obama υπέρ της παραμονής μας στην ΕΕ είναι υποκριτική

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να υπερασπίζεται την κυριαρχία της όπως οι ΗΠΑ»
Ως «εξωφρενική και υπερβολική υποκρισία» χαρακτήρισε τα σχέδια του Barack Obama να ζητήσει από τη Μεγάλη Βρετανία την παραμονή της στην ΕΕ ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, με αφορμή τις φήμες που θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο να πραγματοποιεί επίσκεψη στην αγγλική πρωτεύουσα προκειμένου να στηρίξει την εκστρατεία υπέρ της παραμονής.
Συγκεκριμένα, ο κ. Johnson, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, ανέφερε στην Daily Telegraph ότι η άποψη του Αμερικανού Προέδρου πως η παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι ο μόνος τρόπος της χώρας να διατηρήσει την επιρροή της στην παγκόσμια σκηνή μπορεί να αποτελεί «ένα σημαντικό επιχείρημα που αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», ωστόσο είναι «εντελώς απατηλή και υποκριτική από έναν ηγέτη των ΗΠΑ».
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να υπερασπίζεται τη δική της κυριαρχία με τέτοια υστερική επαγρύπνηση όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένα έθνος το οποίο γεννήθηκε από την ένδοξη άρνησή της να δεχθεί εξωτερικό έλεγχο» σχολίασε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης