Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Tο 53% των Γάλλων θέλει δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΈ

Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου: Tο 53% των Γάλλων θέλει δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΈ
Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου
Σε αμφισβήτηση τίθεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθώς μετά το δημοψήφισμα των βρετανών στις 23 Ιουνίου για την παραμονή τους η όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Γάλλοι φαίνεται να επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και στη χώρα τους για την παραμονή ή μη της Γαλλίας στην ΕΕ.
Αυτό προέκυψε από έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατά το διάστημα Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2016 στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ιρλανδία σε δείγμα 8.002 ανθρώπων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ελπίζει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Στο μεταξύ, το 53% των Γάλλων επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη θέση της Γαλλίας στην Ένωση, σύμφωνα με το βρετανικό μοντέλο.
Οι Γάλλοι σε ποσοστό 45% θα ψήφιζαν "ναι" στην ΕΕ, το 33% "όχι" και το 22% εμφανίζεται αναποφάσιστο.
Όμως και στη Γερμανία την Πολωνία, την Ισπανία και την Ιρλανδία, η ισχυρή πλειοψηφία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ εάν διεξαγόταν δημοψήφισμα.
Στη Γαλλία εμφανίζεται το μικρότερο ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση, 40%, ενώ το 20% διατηρεί αρνητική άποψη για τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ.
Οι Ισπανοί είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ με 81%.
Ακολουθούν οι Πολωνοί (80%), οι Ιρλανδοί (79%) και οι Γερμανοί (73%).
Μόνο το 56% των Γάλλων θέλει την παραμονή της Βρετανίας, ενώ το 44% έχει αντίθετη άποψη.
Αντίθετα οι Ιρλανδοί, οι Πολωνοί και οι Σουηδοί έχει θετική άποψη για τη γείτονά τους με 68%, 66% και 65% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης