Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επαναγορά ομολόγων ύψους 2 δισ. δολ. θα προχωρήσει η βρετανική τράπεζα Standard Chartered

Σε επαναγορά ομολόγων ύψους 2 δισ. δολ. θα προχωρήσει η βρετανική τράπεζα Standard Chartered
Το πρόγραμμα επαναγοράς καλύπτει κύριες και δευτερεύουσες ομολογίες, ενώ η τράπεζα προτίθεται να πληρώσει premium ύψους 240 εκατ. δολ.
Σε επαναγορά ομολόγων συνολικού ύψους έως και 2 δισ. δολ. ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η πέμπτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα, Standard Chartered, η οποία ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες για πρώτη φορά το 1989.
Η διαδικασία έχει ως στόχο «να παράσχει ρευστότητα και να βελτιώσει τη δομή των κεφαλαίων της τράπεζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.
Το πρόγραμμα επαναγοράς καλύπτει κύριες και δευτερεύουσες ομολογίες, ενώ η τράπεζα προτίθεται να πληρώσει premium ύψους 240 εκατ. δολ., προσφέροντας 60 σεντς για ομόλογα που έχουν σήμερα αξία 50 σεντς.
Τα συγκεκριμένα ομόλογα έχουν υποχωρήσει, καθώς τα κέρδη της τράπεζας επλήγησαν από την αδύναμη ανάπτυξη σε βασικές αγορές της Ασίας και της Αφρικής.
«Ενάμισι χρόνο νωρίτερα πιθανότατα θα αγοράζαμε αυτά τα χρεόγραφα ακόμη και στα 60 σεντς», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας Atlanticomnium, η οποία διαχειρίζεται το fund GAM Star Credit Opportunities.
Πάντως, δεν ανέφερε το ποσό χρέους της Standard Chartered που κατέχει η εταιρεία του.
Η Standard & Poor’s έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της τράπεζας χαμηλότερα από το Α- που βρίσκεται σήμερα.
Η πρόταση επαναγοράς δεν πρόκειται να επηρεάσει τα σχέδια χρηματοδότησης της Standard Chartered για φέτος, σύμφωνα με την τράπεζα
Από τα ομόλογα ύψους 6 δισ. δολ. που αφορά η κίνηση αυτή, η τράπεζα θα επαναγοράσει ομόλογα αξίας έως 2 δισ. δολ., με προτεραιότητα σε εκείνα που έχουν εκδοθεί σε δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης