Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκος αξιωματούχος: Πέντε ελληνικά νησιά θα εκκενωθούν από πρόσφυγες προτού εφαρμοστεί η συμφωνία με την ΕΕ

Τούρκος αξιωματούχος: Πέντε ελληνικά νησιά θα εκκενωθούν από πρόσφυγες προτού εφαρμοστεί η συμφωνία με την ΕΕ
Οι πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από αυτά τα πέντε νησιά και θα οδηγηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας
Ότι πέντε ελληνική νησιά θα εκκενωθούν από τους πρόσφυγες, προτού τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών.
Την είδηση αυτή μεταδίδει το αμερικανικό ABC News, επικαλούμενο ανώτερο τούρκο αξιωματούχο από το περιβάλλον του υπουργείου Εξωτερικών, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε σε δημοσιογράφους πως οι πρόσφυγες θα απομακρυνθούν από αυτά τα πέντε νησιά, τα οποία, ωστόσο, δεν κατονόμασε, και θα οδηγηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.
Η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την ΕΕ, επανέλαβε ο αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι η τελική συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ αναμένεται να λάβει επίσημα μορφή στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα την Πέμπτη 17 Μαρτίου.
Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο τούρκος αξιωματούχος είπε ότι θα αποθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι πεπεισμένη ότι οι προσφυγικές ροές θα μειωθούν σημαντικά αμέσως μόλις εφαρμοστεί η συμφωνία που έχει προτείνει η χώρα του.
Δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληρώσει την Τουρκία για να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την Ελλάδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης